Espoon aurinkoenergiakartta

Espoon aurinkoenergiakartta. Selvityksessä on analysoitu kaikkien Espoossa sijaitsevien rakennusten kattopinnoille lankeavan aurinkosäteilyn määrä. Analyysi on tehty käyttämällä laserkeilausaineiston pohjalta rakennetua kolmiulotteista mallia yhdessä Ilmatieteen laitoksen vertailuvuoden säätietojen kanssa. Simulaatio ottaa huomioon myös pilvisyyden sekä sen, miten kasvillisuus ja toiset rakennukset varjostavat kattopintoja. Tuloksena saadaan yksittäisille katoille vuosittain lankeavan aurinkosäteilyn määrä. Analyysi kattaa noin 44 000 rakennusta. Analyysissa on mukana vain rakennukset, joiden kattopinta-ala on yli 20 m2.

Analyysi on tuotettu yhdessä WSP Finlandin ja WSP Analysis & Strategy, Swedenin kanssa. Käytetty SEES (Solar Energy from Existing Structures) -ohjelmisto on Göteborgin yliopiston kehittämä.

Ladattavan aineiston sisältö - Raportti aineiston luomisesta (pdf) - Aurinkoenergiakartta (GeoTIFF) - Analyysissä käytettyjen rakennusten ääriviivat (shp) - Analysoitujen rakennusten yhteenvetotiedot (xlsx)

Data and Resources

Additional Info

Field Value
Author Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelukeskus
Maintainer Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelukeskus
Last Updated January 4, 2019, 17:03 (CET)
Created January 4, 2019, 17:03 (CET)